Δεν πετάμε

Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η: Αυτό το νερό ΜΗ το πιείτε
18/01/2013
Χωρίς λόγια – 6 –
19/01/2013
Show all

Δεν πετάμε

Τα παλιά σεντόνια και τις πετσέτες μπάνιου
– Οι παλιές πετσέτες μπορούν να γίνουν σφουγγαρόπανα και ξεσκονόπανα
Μπορείτε να τις τυλίγετε γύρω από τη σκούπα και να καθαρίζετε το ταβάνι και τα ψηλά σημεία στο σπίτι
-Τα παλιά σεντόνια, μπορείτε να τα κόψετε σε κομμάτια και να τα μετατρέψετε σε πατσαβούρες για την κουζίνα… αν ξέρετε και λίγο ράψιμο, τις νοικοκυρεύετε γύρω – γύρω.
Τα παλιά σεντόνια μπορείτε να τα βάλετε ανάμεσα στο στρώμα και στο κατωσέντονο, για να μη λερώνει το στρώμα. Μπορείτε και να τα κόψετε και να τα κάνετε θήκες για τα μαξιλάρια και πάνω απ’ αυτά να βάζετε τις μαξιλαροθήκες. Ετσι τα μαξιλάρια θα λερώνονται λιγότερο.
Τα παλιά σεντόνια, μπορείτε να τα βάζετε κάτω από την σιδερώστρα, για να μη λερώνεται το πάτωμα από το ψέκασμα με νερό, που κάνετε στα ρούχα όταν σιδερώνετε.
Αν είστε καλοί άνθρωποι κι αν τα παλιά σεντόνια και οι παλιές πετσέτες, δεν έχουν το κακό τους το χάλι, τα πλένετε, τα σιδερώνετε και τα δωρίζετε στα ειδικά σημεία που φιλοξενούν άστεγους, γιατί σίγουρα θα τους είναι χρήσιμα.
Μπορείτε επίσης να τα δώσετε σε σωματεία που φιλοξενούν ζωάκια για να φτιάξουν διάφορα που θα τα ζεστάνουν και όχι μόνο.
Γενικά, αποφεύγουμε να πετάξουμε κάτι, που μπορεί να ανακυκλωθεί, να έχει άλλη χρήση απ’ αυτή που είχε μέχρι πρότινος ή να παραδοθεί σε κάποιον άλλο που το χρειάζεται.
Αυτό το κάνουμε, όχι μόνο γιατί υπάρχει κρίση και ανάγκη, αλλά και για να μην επιβαρύνουμε τον πλανήτη με σκουπίδια.

Θέλεις να το σχολιάσεις;

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

error: Ψιτ, άσε τις εξυπνάδες !!