Μπήκε τριζόνι / γρύλος στο σπίτι σας;

Οικολογική βάση για τις οδοντόβουρτσες
13/09/2012
Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η κίνδυνος ανάφλεξης από ηχείο
13/09/2012
Show all

Μπήκε τριζόνι / γρύλος στο σπίτι σας;

Μπορεί ο ήχος τους να σας αρέσει, αλλά το φαινομενικά ακίνδυνο τριζόνι, αν μπει μέσα στο σπίτι, μπορεί να προξενήσει ζημιές στα υφάσματα, τα έπιπλα και άλλα αντικείμενα.
Για να το διώξετε, μπορείτε βέβαια να δοκιμάσετε τα συνήθη απωθητικά, αλλά αυτά όμως είναι επικίνδυνα για την υγεία και αν μάλιστα υπάρχουν παιδιά ή άρρωστοι στο σπίτι, καλό είναι να τα αποφύγετε.
Υπάρχουν όμως κι άλλοι τρόποι:

  • Θα χρειαστείτε λίγη ξηρή τροφή σκύλου και φαρδιά  μονωτική ταινία

Βάλτε τη μονωτική ταινία στο πάτωμα κοντά στο σημείο που βρίσκεται ο γρύλος.
Πάνω στην ταινία βάλτε την τροφή του σκύλου, αλλά να αφήνετε ελεύθερα κάποια σημεία.
Κλείστε τα φώτα ή αφήστε τα κλειστά όλη νύχτα και το πρωί μαζέψτε τον, αφήστε τον να πάει στο καλό και πετάξτε την ταινία

  •  Ο άλλος τρόπος είναι να δείτε που βρίσκετε και με τον σωλήνα την ηλεκτρικής σκούπας να τον ρουφήξετε. Αν όμως το κάνετε, ν’ ανοίξετε τη σακούλα της σκούπας και να τον βγάλετε έξω για να φύγει. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να τον σκοτώσετε.
  • Μπορείτε επίσης να βάλετε κάπου κοντά του λίγο μέλι σε πιατάκι. Το επόμενο πρωί θα έχει κολλήσει εκεί. Και πάλι, θα τον πάρετε και θα τον βγάλετε έξω για να φύγει. ΔΕΝ ΤΟΝ ΣΚΟΤΩΝΕΤΕ.

Κι όπως μάθαμε στο labastia.blogspot.gr ‘ Eίναι καλός οιωνός να μπει στο σπίτι ένα τριζόνι. Είναι καλός μουσαφίρης, και φέρνει καλά μπερκέτια.’

 

Θέλεις να το σχολιάσεις;

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

error: Ψιτ, άσε τις εξυπνάδες !!