Τι είναι η Ετικέτα εκπομπής CΟ2;

Η ετικέτα κατατάσσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CΟ2) του αυτοκινήτου, σε μια κλίμακα από το Α (πράσινο χρώμα) μέχρι το σ (κόκκινο χρώμα). Τα αυτοκίνητα κατηγορίας Α είναι αυτά, που είναι πιο οικονομικά σε καύσιμο. Όλα τα καινούργια αυτοκίνητα πρέπει να πληρούν τα Ευρωπαϊκά πρότυπα (Euro standards), που έχουν θεσπιστεί, για τις εκπομπές, που μπορεί να βλάπτουν την ανθρώπινη υγεία και το περιβάλλον π.χ. CO2 μικροσωματίδια κ.λπ. Τον όρο euro ακολουθεί ένας αριθμός από το 1 έως το 6, Euro 1, Euro 2, Euro 5, Euro 6. Όσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός, τόσο πιο «καθαρό», για το περιβάλλον είναι το αυτοκίνητο. Το Euro 5 θα αρχίσει, να εφαρμόζεται, το Σεπτέμβριο του 2009. Το Euro 6 θα αρχίσει, το Γενάρη του 2014. Σήμερα, ισχύουν τα πρότυπα, που θεσπίζονται με το Euro 4.

Υπάρχουν επίσης, αυτοκίνητα, που κυκλοφορούν, στην αγορά και σύντομα, θα έχουμε και περισσότερες επιλογές, τα οποία λειτουργούν, με πιο φιλικά στο περιβάλλον καύσιμα ή έχουν μειωμένη εκπομπή ρύπων. Τέτοια είναι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, τα υβριδικά και αυτά, που λειτουργούν, με αέριο.

 

Θέλεις να το σχολιάσεις;

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

error: Ψιτ, άσε τις εξυπνάδες !!