Επικίνδυνα χημικά… της καθημερινότητας

Αυτό το ξέρατε; – 86 –
09/03/2012
Αυτό το σπίτι … – 2 –
09/03/2012

Επικίνδυνα χημικά… της καθημερινότητας

Καθημερινά, ερχόμαστε σε επαφή με επικίνδυνα χημικά. Είτε αυτά είναι φυτοφάρμακα, έπιπλα και άλλες οικιακές συσκευές, προϊόντα καθαρισμού κλπ. Το κακό είναι πως κανείς δεν μπαίνει στον κόπο να ενημερώσει τον καταναλωτή και χρήστη όλων αυτών των προϊόντων που συνήθως ακριβοπληρώνουμε. Αλήθεια, αγοράζοντας ένα καναπέ, σας έχει πει κανείς πως μπορεί να περιέχει Βρωμιούχα επιβραδυντικά φλόγας; (Β.Ε.Φ).. ή μήπως πως σε έπιπλα με καπλαμάδες μπορεί να υπάρχει φορμαλδεΰδη που θεωρείται ουσία καρκινογόνος και αλλεργιογόνος;
Αλλά και όταν αναγράφεται σε κάποιο προϊόν πως υπάρχει η τάδε ουσία, δεν αναγράφεται ΠΟΤΕ ο βαθμός επικινδυνότητας…
Ενας λόγος που δημιουργήθηκε το MeaColpa, είναι ακριβώς για να ενημερωθούν όσοι μας διαβάζουν πως υπάρχουν εναλλακτικά προϊόντα καθαρισμού, ομορφιάς κλπ που δεν θα προξενήσουν κινδύνους στους ίδιους και το περιβάλλον γενικότερα.
Εμείς θα σας ενημερώνουμε, γιατί πιστεύουμε πως δικαιούμαστε και θα πρέπει να απαιτούμε ενημέρωση από το κράτος και να επιβάλλεται στα προϊόντα που κυκλοφορούν στο εμπόριο να αναγράφουν τους κινδύνους…. γιατί καταλαβαίνουμε πως η απόσυρση δεν είναι πάντα εφικτή.
Θεωρούμε πως το όλο θέμα με τις επικίνδυνες ουσίες είναι πολύ σημαντικό γιατί πιστεύουμε πως κανείς από μας δεν θέλει κάποια στιγμή της ζωής του να πάθει καρκίνο ή κάποια άλλη αρρώστια…. ή να δει αγαπημένα του πρόσωπα να αρρωσταίνουν… και δυστυχώς, πάρα πολλά από τα προϊόντα με τα οποία ερχόμαστε σε επαφή καθημερινά ενέχουν κινδύνους.
Το κράτος έχει υπηρεσίες που ενημερώνουν το καταναλωτικό κοινό, όπως ο ΕΦΕΤ, η ΓΓΚ, το ΚΕΠΚΑ, τον ΕΟΦ κλπ. Ομως, θα πρέπει και ο πολίτης να αντιδράει δυναμικά, απαιτώντας και πιέζοντας….
Εμείς θα συνεχίσουμε και όποιος θέλει να βλέπει σχετικές αναρτήσεις, θα τις βρίσκει στο μενού – υγεία – επικίνδυνα – χημικά

1 Comment

  1. […] Και ΜΗ ξεχνάτε πως ότι θεραπεύει την αρρώστια κάποιου άλλου, δεν σημαίνει πως θα θεραπεύσει και τη […]

Θέλεις να το σχολιάσεις;

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

error: Ψιτ, άσε τις εξυπνάδες !!