Επικίνδυνα σκουλαρίκια – ΠΡΟΣΟΧΗ –

Προσοχή στα σκουλαρίκια που αγοράζετε, γιατί αυτά της φωτογραφίας απελευθερώνουν νικέλιο που σημαίνει: Το νικέλιο και τα άλατά του προκαλούν δερματίτιδα κυρίως σε εργάτριες που απασχολούνται στην κατασκευή κοσμημάτων καθώς και σε άλλες απασχολήσεις που χρησιμοποιείται το μέταλλο. Προκαλεί καρκίνο στους πνεύμονες, τους παραρρίνιους κόλπους και στον λάρυγγα, κυρίως σε εργαζόμενους που εκτίθενται σε αδιάλυτη σκόνη θειούχου νικελίου, οξείδια του νικελίου, διαλυτό θειούχο νικέλιο, νιτρικό και χλωρικό, καθώς και στο αέριο καρβονυλικό νικέλιο. Σε εργάτες διυλιστηρίων στη Σοβιετική Ένωση διαπιστώθηκε αυξημένος κίνδυνος γαστρικού καρκίνου και σαρκωμάτων. Σε εργαζόμενους σε ηλεκτρολυτικές εργασίες νικελίου στον Καναδά αναφέρθηκε νεφρικός καρκίνος. (πηγή)
Κάντε κλικ στην εικόνα που ακολουθεί και που είναι από δελτίο τύπου της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή, για περισσότερες λεπτομέρειες. Κι επειδή όλο και περισσότερα αγόρια και κορίτσια βάζουν σκουλαρίκια, διαδώστε το.

 

Θέλεις να το σχολιάσεις;

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

error: Ψιτ, άσε τις εξυπνάδες !!