Επικίνδυνο προϊόν: Kellog’s Special K – corn flakes

Ο ΕΦΕΤ διαπίστωε πως στο Kellog’s Special K (φωτογραφίες), ανιχνεύτηκε φουντούκι αλλεργιογόνο.
Κι επειδή πολλοί από μας και κυρίως παιδιά, τρέφονται καθημερινά με το συγκεκριμένο προϊόν, διαδώστε το και αν σας έχει περισσέψει πετάξτε το.
Αν τύχει και βρείτε το προϊόν σε ράφι καταστήματος, επικοινωνείστε με τον ΕΦΕΤ στο τηλέφωνο ή φαξ:  Τηλ.: 210-6971500, Fax: 210 6971501
Ακολουθεί το σχετικό Δελτίο Τύπου του ΕΦΕΤ.

Αθήνα 2 Αυγούστου 2011  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ενημέρωση σχετικά με ανάκληση προϊόντος Ο Ε.Φ.Ε.Τ., σε συνέχεια διερεύνησης κοινοποίησης των κυπριακών αρχών, μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διαπίστωσε τη διακίνηση και στην ελληνική αγορά προϊόντος δημητριακών πρωινού (corn flakes), στο οποίο ανιχνεύτηκε φουντούκι, αλλεργιογόνο συστατικό, που δεν αναγραφόταν, ως όφειλε, στην επισήμανση. Πρόκειται για δημητριακά πρωινού (corn flakes) με την εμπορική επωνυμία «Special K – Τραγανές Νιφάδες από Ρύζι και Σιτάρι Ολικής Αλέσεως με Κατεψυγμένα Αποξηραμένα Φρούτα», σε συσκευασία των 300 g, με αριθμό παρτίδας L10, ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας 03.04.2012 και γραμμοκώδικα (barcode) 5 050083 262548, το οποίο παρασκευάζεται από την εταιρεία «KELLOGG COMPANY OF G.B. LTD» του Ηνωμένου Βασιλείου και διακινείται στην ελληνική αγορά από την επιχείρηση «ΑΤΛΑΝΤΑ Α.Ε.» (ο χλμ. Λ. Μαρκοπούλου, Γλυκά Νερά Αττικής). Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του ανωτέρω προϊόντος από την ελληνική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Ο Ε.Φ.Ε.Τ. καλεί τους καταναλωτές, που είναι αλλεργικοί στo φουντούκι και έχουν στην κατοχή τους το ανωτέρω προϊόν (φωτογραφίες), να μην το καταναλώσουν. 

Ε.Φ.Ε.Τ = ΕΝΙΑΙΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΡΟΦΙΜΩΝ….. που σημαίνει, πως έλεγχος γίνεται….. στην ενημέρωση πάσχουμε….

Θέλεις να το σχολιάσεις;

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

error: Ψιτ, άσε τις εξυπνάδες !!