Τι ξέρετε για τους αρουραίους;

Οι αρουραίοι μπορούν να προκαλέσουν τεράστιες ζημίες στα τρόφιμα αλλά και στα κτίρια, με το ροκάνισμα, την διατροφή τους και την μολυσματική τους δράση. Μπορούν να ροκανίσουν την μόνωση των ηλεκτρικών καλωδίων προκαλώντας πολυάριθμες πυρκαγιές, πλαστικούς σωλήνες προκαλώντας διαρροές στα συστήματα κεντρικής θέρμανσης και τις παροχές νερού.

Αναπτύσσονται οπουδήποτε παράγονται και αποθηκεύονται τρόφιμα. Η αίσθηση της όσφρησης και ακοής είναι πολύ οξείες , αλλά έχουν φτωχή όραση. Είναι παμφάγοι, τρώγοντας οποιαδήποτε τρόφιμα βρουν, αλλά προτιμούν τρόφιμα πλούσια σε άμυλο ή πρωτεΐνη.

Ένας αρουραίος χτίζει μια μάλλον ογκώδη φωλιά με οποιοδήποτε διαθέσιμο υλικό καταστρέφοντας ακόμη και κτίρια. Ο έλεγχος των αρουραίων είναι απαραίτητος, δεδομένου ότι μπορούν να μεταδώσουν διάφορες μολυσματικές ασθένειες (π.χ. salmonella και leptospirosis). Μέχρι 50% των αρουραίων σε μερικούς πληθυσμούς μπορεί να φέρει Leptospira, η οποία εκκρίνεται στα ούρα τους.
Πηγή: Απολυμαντική solutions

Θέλεις να το σχολιάσεις;

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

error: Ψιτ, άσε τις εξυπνάδες !!