Το τηλέφωνο του ντους θέλει προσοχή

Αποτελεσματικό ξεσκονόπανο
20/05/2011
Βασιλικός στην κουζίνα όλο τον χρόνο – 2 –
20/05/2011
ντους

Θα έχετε παρατηρήσει, πως περνώντας ο καιρός, η ροή του νερού από το τηλέφωνο του ντους ..γίνεται μετ’ εμποδίων… είτε η πίεση ελαττώνεται, είτε το νερό δεν βγαίνει απ’ όλες τις τρύπες, είτε πάλι το νερό πιτσιλάει αριστερά – δεξιά κλπ.
Αυτό συμβαίνει, γιατί το τηλέφωνο έχει πιάσει άλατα και χρειάζεται καθάρισμα, πράγμα όχι δύσκολο.
Αν η κεφαλή του ντους είναι από χρώμιο:
– Βάλτε το τηλέφωνο σε μεγάλη κατσαρόλα με  2 λίτρα νερό και 50 cl άσπρό ξύδι. Αφήστε να βράσουν για ένα τέταρτο και μετά ξεπλένετε με άφθονο νερό.
Το ξύδι όχι μόνο θα καθαρίσει τα άλατα, αλλά θα εξοντώσει και τα βακτηρίδια που συσσωρεύονται στο εσωτερικό του τηλεφώνου και που είναι επικίνδυνα για την υγεία.
Αν η κεφαλή του ντους είναι από πλαστικό:
– Βουτήξτε την σε λεκάνη που περιέχει ίσες ποσότητες ζεστού νερού και άσπρου ξυδιού. Αφήστε για μία ώρα, ξεπλύνετε με άφθονο νερό και σκουπίστε το.
Ερευνες έχουν δείξει πως οι πλαστικές κεφαλές ντους, μαζεύουν πιο εύκολα βακτηρίδια από τις κεφαλές από χρώμιο.
Μην αμελείτε να καθαρίζετε τακτικά τα τηλέφωνα του ντους αφ’ ενός για την καλή σας υγεία, αφ’ ετέρου για εξοικονόμηση νερού..

1 Comment

  1. […] Δείτε στο βίντεο πόσο απλό είναι. *Σχετικά με το θέμα: Το τηλέφωνο του ντους θέλει προσοχή How To Clean Your Showerhead With Vinegar by […]

Θέλεις να το σχολιάσεις;

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

error: Ψιτ, άσε τις εξυπνάδες !!